Laborant ve Veteriner Sağlık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr. Grv Betül ŞENSÖZ
Bölüm Başkanı
Öğr. Grv. Mehmet Ali ERFİDAN
Tarihçe
Meslek Yüksekokulumuz yaklaşık 6.280 m² kapalı alanı bulunan iki bloktan oluşmaktadır. 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 meslek yüksekokulu sekreteri odası, 1 müdür sekreteri odası, 10 öğretim elemanı odası, 1 tahakkuk, 1 öğrenci işleri servisi, 1 çay ocağı, 1 toplantı odası, 1 malzeme deposu, 1 kütüphane, 2 konferans salonu, 2 bilgisayar laboratuvarı, 16 derslik, 1 uygulama mutfağı, 2 yapı atölyesi, 1 harita uygulama atölyesi, 1 bankacılık uygulama sınıfından oluşmaktadır. Blok dışında; 340 m²’lik öğrenci kantini ile 1 inşaat atölyesi bulunmaktadır. 40.000m²’lik alan içerisinde 1 voleybol sahası ile 1 basketbol sahası ve Amfi Tiyatro alanı bulunmaktadır. Okulumuz bahçesi içerisinde çam, akasya ve çeşitli meyve ağaçları ile yeşil bir alan mevcuttur.

Okulumuzda 5 normal öğretim 1 ikinci öğretim olmak üzere toplam 6 program ve 900 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Kazanılan Derece
Hayvan Sağlığı Teknikeri
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
DGS
Mezuniyet Koşulları
Programa ait zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından 240 AKTS'yi tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması.
Mezun İstihdam Olanakları
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerinde,
Veteriner klinikleri,
İlaç, aşı, serum ve sağlık araç-gereç üretimi yapan firmalarda,
Hayvan hastanelerinde,
Hayvan yetiştiriciliği yapan özel işletmelerde,
Yem fabrikalarında,
Gıda ve Yem kalite kontrol laboratuarlarında,
Hayvan yetiştiricileri birliklerinde,
Hayvancılık danışmanlık bürolarında,
Gıda üretimi yapan işletmelerde gıda üretim kontrolörü olarak,
Yem katkı maddesi üreten ve pazarlayan işletmelerde,
İlaç deposu departmanlarında,
Hayvansal ürün işleyen işletmelerde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Alınan her ders için dersin öğretim üyesi tarafından aşağıdaki değerlendirme notlarından biri verilir. Tabloda harf notları, katsayıları ve bunların yüzdelik karşılıkları görülmektedir.
Harf Notu Deerlendirme Katsayı Yüzdelik Değer
AA Mükemmel 4.0 90 – 100
BA Pekiyi 3.5 85 – 89
BB İyi 3.0 75 – 84
CB Orta 2.5 70 – 74
CC Başarılı 2.0 60 – 69
DC+ Şartlı Başarılı 1.5 50 – 59
DC Başarısız 1.5 50 – 59
FF Başarısız 0.0 0 – 49
YT Yeterli -- --
MU Muaf -- --
DC+ : Şartlı Başarı
YT : Başarılı, ancak ortalamaya katılmaz
MU: Daha önce bitirilen önlisans programından içerik olarak uygun bulunan dersler için verilir.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=422046