Halkla İlişkiler ve Tanıtım - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr. Grv. Emrah BOZKURT
Tarihçe
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2016 yılında kurulan Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ilk olarak merkezi yerleştirmeyle 2017-2018 akademik döneminde öğrenci alımı yapmaya başlamıştır.

Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında Önlisans derecesi (Düzey 5) almaya hak kazanmaktadır.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrencilerin, halkla ilişkiler alanıyla ilgili lisans, yüksek lisans ve doktora yapma imkanları bulunmaktadır.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım DGS bölümleri şunlardır:
• Görsel İletişim Tasarımı –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• Halkla İlişkiler –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• Halkla İlişkiler ve Tanıtım –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• İletişim –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• İletişim Bilimleri –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• İletişim Sanatları –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• İletişim Tasarımı –> Sözel, SÖZ Puan Türü
• İletişim Tasarımı ve Yönetimi –> Sözel, SÖZ Puan Türü
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezun olabilmesi için dört yarıyılda toplam 120 AKTSlik dersleri başarması gerekmektedir. Birinci sınıf bitimindeki yaz döneminde öğrenciler staj yapmak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun olan öğrenciler kamu ve özel kuruluşların halkla ilişkiler birimleri başta olmak üzere, sağlık kuruluşları, belediyeler, siyasal partiler, sivil toplum kuruluşları, gazete, radyo ve televizyonlarda görev alabilmektedir. Ayrıca çeşitli kuruluşların insan kaynakları, reklam, pazarlama, yönetim kurulu büroları gibi birimlerinde görev yapabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Başarı ölçme ve değerlendirme yöntemleri Afyon Kocatepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esaslarına göre değerlendirilmektedir. Öğrenci başarısını ifade eden notların sayısal değerleri ve onlara karşılık gelen harf notları ile başarıyı tanımlayan özel koşullar yönetmelik çerçevesinde tanımlıdır. Öğrencilerin her bir dersten bir vize, final ve bütünleme sınav hakları bulunmaktadır. Vize notunun yüzde 40ı, final notunun yüzde 60ı toplanarak geçme notu bulunmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için en az 60 puan alınması gerekir. Puanı 50-59 arasında kalan öğrenciler, şartlı geçebilirler. Uygulama derslerinde ise aynı puanlama oranları göz önünde tutularak, sınavlar uygulamalı yapılabilmektedir.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=421650