Laborant ve Veteriner Sağlık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DURMUŞ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Bölüm Başkanı İbrahim DURMUŞ
Tarihçe
Şuhut MYO Laborant ve Veteriner Sağlığı bölümü 2013-2014 eğitim -öğretim yılında Normal ve ikinci öğretim olarak açılmıştır.
Kazanılan Derece
Laborant ve Veteriner Sağlığı teknikeri
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Laborant ve Veteriner Sağlığı bölümünü başarı ile bitiren öğrenciler ÖSYM nin yaptığı DGS ile Veteriner Fakültesine ,Fen Edebiyat Fakültesinin Biyoloji bölümüne ve Ziraat Fakültesinin Zootekni bölümüne girebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Laboratuvar ve Veteriner Sağlığı alanında önlisans derecesi elde etmek için öğrencilerin proğramda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin ( toplam 120 AKTS karşılığı ) tümünü başarıyla tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Hayvancılık işletmeleri , Hayvan hasteneleri , Devlete ait laboratuvarlar (KPSS ye göre), Tarım il ve ilçe Müdürlüklerinde (KPSS ye ),TİGEM işletmeleri KPSS ile, Özel Veteriner klinikleri , Yem sanayi, İlaç sektörleri
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az % 70 'ine , uygulamaların en az %80 'ine devam etmiş olması gerekmektedir.Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınav ( ara sınav notu olarak ödev ,laboratuvar sınavı , quiz vb ölçme araçlarından elde edilen puanlarda değerlendirmeye alınabilir ) katkısı % 40 ,yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir.Tüm sınavlar 100 puan üzernden değerlendirilir. Bir dersten AA , BA , CB , ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler başarılı sayılır . DC alanlar şartlı ,FF alanlar ise başarısız sayılır.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=420766