Elektrik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Programın Amacı ve Önemi      



Elektrik Programının amacı, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde, mesleki bilgi, teknik donanım ve alanında uzmanlaşmış insan kaynağı yetiştirmektir. Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ye uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler sektörde yer alan işletmelerinde ve kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Programa her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 40 öğrenci kayıt yaptırabilmektedir


Bölüm Başkanı
Öğr. Grv. Abdil KARAKAN
Tarihçe
Dazkırı Meslek Yüksekokulu, 17.09.1998 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Genel Kurul toplantısında açılmasına karar verilmiş olup,2001 – 2002 Eğitim – Öğretim yılında ilk kez Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Ek Kontenjanla faaliyete geçmiştir.
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olan öğrenciler tekniker unvanı ile istihdam edilmektedirler.
Mezunlarımız elektrik enerjisinin var olduğu her alanda kendi öngörülerine uygun iş bulabilirler.
Sanayileşmenin, ekonomik ve sosyal hayatın önde gelen öğelerinden birisi elektrik enerjisinden daha çok yararlanmaktır. Elektrik enerjisi yaşamın temel maddeleri kadar zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir. Gelişen her teknolojinin temel noktası elektrik enerjisi ve tasarrufu olmaktadır. Branşımıza olan ihtiyaç her alanda artarak artmaktadır.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler

Mezun olan öğrencilerimiz DGS sınavında başarılı olmaları durumunda ÖSYM tarafından, Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik Ve Bilgisayar Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Fizik, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Uçak, Elektrik-Elektronik, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Öğretmenliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği lisans programlarına yerleştirilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programa ait zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından 240 AKTS'yi tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması.

Mezun İstihdam Olanakları
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait elektrik atölye ve işletmelerinde, Fabrikaların elektrik atölye ve laboratuvarlarında, Elektrik taahhüt işi yapan firmalarda, Elektrik proje bürolarında, Üniversitelere bağlı yapı işleri teknik daire başkanlıklarında, Hava meydanlarında, Deniz liman işletmelerinde, Büyük gemilerde, Büyük otellerin teknik işletme birimlerinde çalışmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli "Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Dazkırı Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, DMYO' da verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili yüksekokul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir. Ayrıca "Bilgi ve İletişim Teknolojisi" ve " Yabancı Dil" dersi için her akademik yıl başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Başarılı olanlar "Bilgi ve İletişim Teknolojisi I" ve " Bilgi ve İletişim Teknolojisi II" , "Yabancı Dil-I" ve "Yabancı Dil- II, derslerinden muaf olurlar



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3902