İnşaat Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İSMAİL HOCAOĞLU
Tarihçe
YAYKUR Örgün Öğretim Kurumuna bağlı olarak 1976–1977 Öğretim yılında eğitim öğretim vermeye başlamıştır. 1983'te Anadolu Üniversitesi, 1992'de ise "Afyon Kocatepe Üniversitesi" "Bolvadin Meslek Yüksek Okulu" bünyesine dahil olmuştur. 2001 yılında M.E.B.-Y.Ö.K. Dünya Bankası projesine katılmış, ders müfredatı yenilenmiş ve laboratuar ekipmanları uygun hale getirilmiştir.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan mezunlara İnşaat Teknolojisi alanında önlisans diploması verilir. Mezunlar “İnşaat teknikeri” unvanını kazanmaktadır.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilebilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüzden önlisans derecesini elde etmek için öğrencilerin, aldıkları tüm zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olarak en az 240 AKTS'yi tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2,0 olması gerekmektedir.

Mezun İstihdam Olanakları
İnşaat teknikerleri; baraj, yol, hava alanı, konut vb yapı inşaatlarında aktif olarak görev alan, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin doğal kaynak, ulaştırma/karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuvarlarında teknik eleman olarak çalışan meslek grubunu oluşturmaktadır. Karayolu, köprü, baraj, havaalanı, su getirme/ dağıtma sistemleri ve konutlardan ticaret merkezine kadar tüm yapıların planlama, proje, yapım ve kontrol aşamalarında teknik eleman olarak önemli bir rol oynamaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme

Alınan her ders için dersin öğretim üyesi tarafından aşağıdaki değerlendirme notlarından biri verilir. Tabloda harf notları, katsayıları ve bunların yüzdelik karşılıkları görülmektedir.

GRADE POINTS

EVALUATION

COEFFICIENT

PERCENTAGE

AA

Excellent

4.0

90 – 100

BA

Very Good

3.5

85 – 89

BB

Good

3.0

75 – 84

CB

Satisfactory

2.5

70 – 74

CC

Sufficient

2.0

60 – 69

DC+

Conditional Success

1.5

50 – 59

DC

Fail

1.5

50 – 59

FF

Fail

0.0

0 – 49

YT

Satistactory

--

--

UB

Fail

--

--

MU

exempt

--

--

DC+ : Conditional Success (It is used for Associate’s and Bachelor’s degrees)
YT : Satisfactory, but not included in CGPA.
MU: Is given for the qualification obtained formal education before the attendance of the program.




https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1441