Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 20
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Figen ÖZPINAR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Grv. carullah süer
Tarihçe
Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Programı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu bünyesinde 1994-1995 Eğitim-Öğretim döneminde Sosyal Programlar bölümüne bağlı olarak açılmıştır. Programda eğitim, Kırkgöz Kampüsü bünyesinde devam etmektedir. Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Programı; işletmelerde büro yönetimi için büro elemanı ve yönetici asistanı yetiştirmeyi amaçlayan örgün öğretimde eğitim veren dört yarıyıllık bir meslek yüksekokulu programıdır.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere alanında ön lisans diploması verilir. Mezunlar “Büro Elemanı”veya “Yönetici Asistanı” ünvanını kazanmaktadır.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında gerekli başarıyı göstererek programın ilgili birimlerinde Lisans eğitimlerini tamamlayabilirler. Üniversitelerin 4 yıllık olan; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İşletme Bilgi Yönetimi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine dikey geçiş yapabilirler
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüzden önlisans derecesini elde etmek için öğrencilerin, aldıkları tüm zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olarak en az 240 AKTS'yi tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2,0 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel kuruluşlarda yönetici asistanı ya da büro elemanı olarak istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin akademik takvimdeki önceden belirlenmiş tarihlerde kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavlarına girebilmesi için ise derslerin en az % 70’ine uygulamaların ise en az %80’ine devam etmiş olması gerekmektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve notu şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.25 olması gerekir. DD ve FF aldıgı notlar başarısız sayılır.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1418