Tarih - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 80
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Tarihçe
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 03.03.1993 tarihinde kurulan Tarihi Bölümü, fakültenin en köklü bölümlerindendir. 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılından bu yana öğrencilerine geleneksel tarih eğitiminin yanında seçmeli dersler ve alan dışı üniversite ortak seçmeli dersleri ile farklı disiplinlerde eğitim alma olanağı sağlanmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans düzeyinden mezun olan öğrencilerimiz tarihçi, Yüksek Lisanstan mezun olanlar Tarih Uzmanı, Doktora mezunlarımız ise Tarih Doktoru unvanı almaktadırlar.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrencilerden üst kademeye geçiş için mezuniyet diploması yanında, genel şartlar ile alan hakimiyeti aranmaktadır. Bu anlamda Yüksek Lisansa kabullerde ALES kriterinin yanı sıra varsa merkezi sistem dil puanı istenmekte, yoksa puanı 0 kabul edilerek mülakata alınmaktadır. Doktoraya kabullerde ise YÖK'ün dil ve ALES kriterlerinin yanı sıra mülakat yapılmaktadır. Mülakatta öğrencilerin alan bilgisi ile kaynak dile hakimiyetleri ölçülmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Programa ait zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından 240 AKTS'yi tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması.

Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız
1- Formasyon derslerini alarak MEB'de öğretmen olarak istihdam edilmekte,
2-KPSS sınavına girerek çeşitli alanlarda Arşiv uzmanı olabilmekte,
3-Lisans üstü eğitime devam edenleri ise Akademisyen olabilmektedir.
4-Lisans diplomasının sağladığı imkanlarla Kamuda memur, özel sektörde üniversite mezunu statüsünde çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar büyük oranda yazılı yoklama olarak yapılmakta, uygulamaya dayalı derslerde uygulamalı sınavlar yapılmaktadır. Her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl/yıl sonu veya staj sonu sınavı yapılır. Bu sınavlar sonunda DC, DD, FD, FF veya YZ harf notu alanlar için bütünleme sınavı açılır. Sınavlar yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı yapılabileceği gibi, alan ve zorluk düzeyine göre tasnif edilerek güvenli biçimde saklanan bir soru bankasından, her bir adaya farklı zamanlarda farklı soru sorulmasına izin verecek şekilde elektronik ortamda da yapılabilir. Seminer, proje, tez ve sanat alanlarındaki performanslara yönelik sınavlar ile sunumlar jüri/sınav komisyonu önünde de yapılabilir.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=104