Matematik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Muhittin BAŞER
Sekreter
İdari Hasan ORUÇ
Tarihçe
1993 yılında kurulan Matematik Bölümü, Öğretim üyeleri Topoloji, Uygulamalı Matematik, Cebir ve Sayılar Teorisi, Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi, Matematiğin Temelleri ve Matematik Lojik ve Geometri anabilim dallarında görev yapmaktadır. Matematik Bölümü’nde, normal öğretim lisans, yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir.
Kazanılan Derece
Programda mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 not ortalaması elde eden öğrencilere matematik alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Matematik bölümünden başarıyla mezun olan öğrenciler, gerekli sınavlarda (ALES vb.) başarılı oldukları taktirde Matematik veya diğer benzer programlarda Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programa ait zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından 240 AKTS'yi tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması.
Mezun İstihdam Olanakları
Matematik Bölümü mezunları yurtiçi ve yurt dışındaki üniversite, enstitü ve araştırma merkezlerinde araştırmacı veya öğretim üyesi olarak akademik hayatlarına devam edebilecekleri gibi, Milli Eğitim Bakanlığı okulları, özel eğitim kurumları, Devlet kamu kuruluşları ve bankalar gibi birimlerinde çalışma imkanı bulabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Derslere devam zorunluluğu vardır. Bu zorunluluk teorik derslerde en az % 70 dir. Devam zorunluluğunu yerine getirenler dönem sonu sınavına girebilirler. Öğrenciler her ders için en az bir arasınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna arasınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA,BA,BB,CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Ancak öğrencinin dönem ortalaması en az 2.25 ise DC notunu da şartlı başarılı olarak değerlendirilir.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=101