Biyomedikal Mühendisliği (YL) (TEZLİ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Levent Özcan
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş. Gör. Dr. Sadık Kağa
Sekreter
Arş. Gör. Neşe Özkan
Tarihçe
Afyon Kocatepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı 2015 yılından itibaren yüksek lisans öğrencisi kabul etmektedir. Anabilim Dalımız 5 kişilik akademik kadrosuyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer (ANS) kampüsünde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerini sürdürmektedir. Disiplinler arası araştırmaya olanak tanıması sebebiyle, gerek ders gerek tez aşamalarında farklı anabilim dallarındaki akademisyenler tarafından da desteklenmektedir.
Kazanılan Derece
Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Lisans (Lisans) Derecesi diploması, (2) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavında (ALES) en az 55 puan veya YÖK tarafından tanınan GRE, GMAT vb. . Adaylar, programlara ALES puanları ve lisans derece not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayan adaylar, Biyomedikal Mühendisliği Doktora programına başvurabildikleri gibi yüksek lisans yapmış olma şartı arayan Fen ve Sağlık Bilimleri alanlarındaki ilgili diğer doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisans programı en az yedi ders (uzmanlık alan dersi, seminer, tez hazırlık çalışması ve tez çalışması hariç) ile uzmanlık alan dersi, seminer, tez hazırlık çalışması ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Yüksek lisans eğitimi 2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl tez çalışması olmak üzere 4 yarıyıldır. Azami süre 6 yarıyıldır.
Mezun İstihdam Olanakları
Biyomedikal Mühendisliği lisans mezunlarının sahip olduğu iş imkanlarına ek olarak yüksek lisans derecesine sahip adaylar üniversitelerde akademik kariyer hedefleri doğrultusunda ilerleyebilirler. Ayrıca araştırma ve geliştirme alanında hizmet veren kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı bulabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınav notlarının ders başarı puanının hesaplanmasında esas alınacak katkı oranları, dersin yürütücüsü tarafından enstitüye yazılı olarak bildirilir.
Başarı notlarının ifade ettikleri başarı dereceleri ve katsayıları aşağıda belirtilmiştir.

AA (4,00), BA (3.50), BB (3.00), CB (2,50), CC (2.00), DC (1,50), FF ve DZ (0,00)




https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=421263&lang=tr