Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 65
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Mühendis
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Yüksel OĞUZ
Tarihçe
Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılmış olup 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamıştır. Bölüm 1 profesör, 1 doçent ve 3 yardımcı doçent ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Lisans derecesi
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları halinde lisansüstü eğitime başlayabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programa ait zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından 240 AKTS'yi tamamlamak ve ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması.

Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunlarının Savunma sanayi, Kablolu veya mobil haberleşme sistemleri, Kontrol ve kumanda sistemleri, Robotik, Otomasyon, Yer ve uydu sistemleri, Yüksek enerji sistemleri, Araç elektrik altyapısının tasarımı ve uygulanması, Tıpta kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, uygulanması, test edilmesi, kalibrasyonu, Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili sistemlerin gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi, işletilmesi ve teknolojinin tasarım, gerçekleştirme ve uygulama gerektiren tüm alanlarda istihdam olanakları vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %20, yarıyıl içi çalışmanın katkısı %20 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve yarıyıl sonu sınavında en az 60 puan alma zorunluluğu vardır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda kaldıkları dersten bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. YANO(yarıyıl/yıl ağırlıklı not ortalaması) değeri 2.25 ve üzerinde olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları yarıyıl/yıl derslerinden başarılı sayılır ve bu durum DC+ ile gösterilir. Bu not ortalamasının altındaki öğrenciler ise DC-ile kalır.



https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=420683&lang=tr