Genel Bilgiler
Tanıtım
Meslek Yüksekokulu’muz 1994-1995 Akademik yılında İnşaat ve Makine Resim Konstrüksiyon Programları ile faaliyete başlamıştır. Daha sonraki yıllarda ise Elektrik ve Otomotiv Programları açılmıştır. 2002-2003 Öğretim yılında Elbiz mevkiindeki hizmet binasına taşınmıştır. Yüksekokulumuzda halen 6 bölüme bağlı 7 program mevcuttur. Bunlar;
– Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü
(Çocuk Gelişimi Prog.)
–Elektrik ve Enerji Bölümü
(Elektrik Prog.)
(Iklimlendirme ve Soğ. Tekn. Prog.)
– Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü
(Kimya Teknolojisi Prog.)
– Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü
(Otomotiv Teknolojisi Prog.)
– Muhasebe ve Vergi Bölümü
(Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Prog.)
– Yönetim ve Organizasyon Bölümü
(İşletme Yönetimi Prog.)
FİZİKİ DURUM :
Elbiz deresi mevkii’nde 115.000 m2 kapalı alana sahiptir. Hizmet binası 3 katlı 2650 m2’dir. Merkezi ısıtma sistemi ele ısıtılmaktadır.
- 1.katta 1 yemekhane, 2 derslik ve idari bürolar bulunmaktadır.
- 2.katta ise 1 bilgisayar laboratuvarı ile 7 derslik bulunmaktadır.
- 3 katta ise, 1 çizim salonu 3 derslik ve Akademik bürolar bulunmaktadır.
Ayrıca 720 m2 kapalı alanı olan bir atölye binası mevcuttur. Atölye binasında 200 m2 öğrenci kantini, elektrik atölyesi, kimya laboratuvarı ve otomotiv atölyeleri bulunmaktadır.
Meslek Yüksekokulu’muzdaki mevcut Programlar’dan 18.07.2017 tarih itibariyle toplam mezun olan öğrenci sayımız 4121’dir.
- 2016-17 Akademik Yılı sonunda ortalama 148 öğrenci mezun olmuştur.
Vizyonumuz
Sürekli gelişen teknolojiyi etkin kullanarak, öğrenmeyi öğrenme becerisine sahip ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli ara elemanlar yetiştiren, bulunduğu yerleşim yeri ve civarında topluma hizmet faaliyetleri yürüten, üniversite-sanayi işbirliğini benimsemiş, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan, evrensel bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyonumuz
Kendisine öğretilen bilgiyi özümseyen, uygulayan ve paylaşan, kendisini sürekli yenileyen, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayıcı, girişimci, etik değerlerin farkında ve bu doğrultuda hareket eden, ülkemizin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip ara elemanlar yetiştirmek.